Ska du köpa stål?

Då har du kommit rätt! Steelpro är företager som tillhandahåller allt inom stål och metall! Materialet vi säljer kommer från leverantörer som är CE-godkända. Vi ger dig tips och vägledning om du är osäker på vad som passar bäst i just din produktion. 
Steelpro kan med stolthet erbjuda ett brett sortiment av stål som ska passa de flesta branscher! 
Med god service och ett stort produktutbud inom stål, ser vi till att underlätta för dig och ditt företag! 

Hos oss kan du köpa stål i form av ett flertal produkter och tjänster relaterade till stål, har du några frågor är du välkommen att kontakta oss.

Produkter i stål

Balk

Balk är samlingsnamnet för ett antal profiler där deras uppgift är att bära upp tyngden i en byggnad. Balkar förekommer i olika utformningar och har varierande användningsområden och benämningar. Exempelvis vkr samt kkr. 
Balkar i stål används för att förstärka bjälklag, överdelar till dörrar och fönster. 

Vkr- & Kkr-balkar

Vkr är en vanlig rörprofil, ett fyrkantsrör - i kvadratform eller rektangulär. Dessa är lämpade att använda som stående pelare eller där du behöver en liggande balk. Vkr är varmformade rör som är perfekta att svetsa tack vare att de har en liten värmepåverkan.

Kkr har ett användningsområde där man ska ha stålpelare ihop med en topp- eller fotplåt. Kkr har formats i rumstempererade områden, och är därför inte tålig för svetsning. Kkr har en lägre produktionskostnad vilket ger en mindre kostnad ut mot kund.

Runda rör Kckr 

Kckr används ofta till de områden som förutom den bärande effekten även kommer ha en estetisk betydan. Rören är särskilt populära för inom arkitektbranschen då de är synliga i sin konstruktion. 

Plattstång S235 & S355

Den här produkten är särskilt utformad svetsning och bockning - och används oftast för bilramar, jordbruksmaskiner och inom byggen. Dessa balkar är lite svagare i sin karaktär. Plattstången kallas även universalstång då de har ett väldigt stort och brett användningsområde. 

Rundstång S235 & S355

Rundstången är ett utmärkt val när det kommer till gott svetsresutat och bockning! Rundstången används mycket inom byggbranschen, te x i konstruktioner som innefattar galler, staket och smiden av olika slag.

Fyrkantstång

Ett vanligt användningsområde för fyrkantstången är inom husbyggnation och för vissa rälssystem.

Kontakta oss för mer information.

Vi säljer endast material från CE-godkända leverantörer.

Kontakta oss

​​​​​​​
Steelpro Sweden AB
Industrivägen 8
722 33 Västerås

021-448 14 54
thomas@steelproab.se